Video

Video = emotie. Je vertelt in minder dan een minuut een compleet verhaal. Een verhaal dat aansluit bij de waarden van jouw bedrijf en het doel van de video. Met video ga je een connectie aan met de kijker; met jouw potentiële klant. We bepalen samen het doel van de video, organiseren een brainstorm sessie, schrijven in overleg een script, plannen een opnamedag en maken een strakke edit.

''Laat maar zien dan...."

Keertje samenwerken? Dat gaat er zo uit zien:

1. Doel bepalen

Waarom wil je video inzetten voor jouw bedrijf? Wil je de kijker iets uitleggen, iets verkopen of werken aan jouw branding? Veel video's vallen in een van de onderstaande categorieën.

A Bouwen aan jouw merknaam(branding)
B Het generen van conversies (leads/sales)
C Doelgroep kennis laten maken met een nieuw product/dienst (uitleg)

Hieronder staan een aantal voorbeelden uitgewerkt van de bovenstaande verschillende doelstellingen. Uiteraard zijn de mogelijkheden oneindig. Advies op dit gebied is het startpunt voor het maken van jouw unieke video(s)!

Voorbeeld van doelstelling A - Branding

Tap-Out is een sportschool op een historische locatie met een rauw randje, professionele trainers en een betrokken doelgroep. Deze video laat deze drie elementen terugkomen om te bouwen aan een sterke merknaam in Venlo en omgeving.

Voorbeeld van doelstelling B - Conversies genereren

Onderstaande video's zijn gericht op conversies. Het verkrijgen van leads of het generen van omzet.

Voorbeeld van doelstelling C - Product introductie

Binky Protein is een stoer en tegelijkertijd groen merk. Voor een nieuwe (vegan) productlijn is deze video ontwikkeld.

2. Brainstorm

Het doel is bepaald maar hoe gaan we de boodschap overbrengen? Willen we een voice-over, een specifieke locatie, acteurs, een cinematografische setting of juist rauw en puur? Dient er gesproken te worden door klanten/medewerkers of moet er een soundtrack en sounddesign onderkomen en welk gevoel dient dit over te brengen?

3. Script

Op basis van de doelstelling en de brainstorm sessie bepalen we een script. Wat wordt de verhaallijn? Nadat de verhaallijn is uitgewerkt volgt een shortlist van op te nemen beelden. Dit vormt een solide basis (waar in de praktijk natuurlijk wel eens van afgeweken wordt).

4. Voorbereiding

We weten precies wat we willen overbrengen, we hebben het script uitgewerkt en de planning is concreet. Voor de opnamedag dienen de eventuele acteurs, locatie en attributen georganiseerd te zijn zodat we op de opnamedag niet voor verassingen komen te staan. In overleg bepalen we deze zaken.

5. De opnamedag

Uiteraard wordt gewerkt met professionele apparatuur van Jeuris. Doorgaans worden opnames in 4K gemaakt maar dit is o.a. afhankelijk van het medium. We werken onze shortlist af en bouwen ruimte in om creatieve ingevingen te verwerken.

6. Editing

Nabewerking vormt een cruciaal onderdeel van videografie. De beelden worden gemonteerd op de muziek, sounddesign wordt toegevoegd, effecten worden toegepast en de overgangen worden zo soepel mogelijk gemaakt. Er gaat vaak meer tijd zitten in de edit dan in het schieten van de beelden zelf. Om deze reden krijg je als klant altijd de mogelijkheid om na het opleveren van de edit feedback te geven. Na het verkrijgen van feedback vindt er een tweede definitieve edit plaats.

7. Distributie

Afhankelijk van de doelstelling houden we in de edit rekening met het kanaal waar de video voor is gemaakt. Gangbare formaten zijn 1080x1080, 1080x1920, 1350x1080 en 1920x1080. Met deze formaten ben je in staat om op verschillende platformen de meeste impact te maken. Heb je hulp nodig met het opzetten van social media advertenties? Op dit gebied heeft Jeuris ruime ervaring om je te helpen.

Meer weten over

Video

?

Jeuris doet nog meer...